Potraviny, nápoje a výživa - 3.ročník
(kliknutím na název se dostanete na příslušnou stránku)
1. Fyziologie výživy
2. Trávicí ústrojí a jeho části (popis, funkce), trávicí soustava
3. Vstřebávání živin a ostatních složek potravy
4. Krevní a mízní oběh
5. Žlázy s vnitřní sekrecí
6. Hormony
7. Vylučovací ústrojí
8. Nervová soustava (význam při trávení)
9. Výživa a způsoby stravování
10. Zásady správné výživy
11. Vývoj stravování
12. Výživové normy, doporučené denní dávky živin
13. Druhy stravy
14. Směry ve výživě
15. Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby
16. Diferencované stravování
17. Léčebná výživa (diety)
18. Energetické a biologické hodnoty pokrmů (tabulky složení a výživových hodnot poživatin, ztráty živin při skladování a úpravě potravin, EH, BH a výživová hodnota pokrmů, jídelníček, doporučení)
19. Hygiena a ekologická výroba (základní pravidla, nákazy a otravy z potravin, hygiena výroby a zpracování potravin a pokrmů)
Obsah pro Vás připravila Mgr. Jaroslava Vaněčková.
Kontakt
-
Sauer Aleš
Bc. Pastorová Andrea
Mgr. Vaněčková Jaroslava (PaV)
SŠGS
Masarykovo náměstí 2
Nová Paka 514 01
Česká republika - stolniceni@stolniceni.cz
Social Networks
Stolničení online
Praktický pomocník a rádce.
© 2022 All Rights Reserved.