Zařízení provozoven

Cílem výuky je informovat žáky o provozovnách společného stravování, jejich uspořádání a vybavení. Žáci mají možnost nejdříve teoreticky poznat to, s čím se budou setkávat na pracovištích. Seznámí se s formami společného stravování, členěním středisek, druhy a vlastnostmi nádobí, náčiní a strojů. Naučí se volit ty nejvhodnější pracovní pomůcky a správně s nimi zacházet. Velký důraz je kladen na bezpečnost a hygienu. Předpokládají se základní znalosti z matematiky, fyziky a chemie. Vnímavé žáky předmět Zařízení provozoven dobře připraví nejen na odborný výcvik, ale i pro jejich budoucí profesní život v gastronomických službách.

Obsah

Převzato z elektronické učebnice z projektu SIPVZ „Výuka Zařízení provozoven prostřednictvím ICT“. Projekt byl financován z dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a z prostředků KÚ Karlovarského kraje. Realizační tým: Ivan COUFALÍK, Jozef FEKIAČ, Blanka EKSTEINOVÁ, Olga TROLLEROVÁ, Tomáš WALIK, Petr ZENKL. Střední odborné učiliště, Mariánské Lázně, Poštovní 7 (od 1. 7. 2006 Hotelová škola Mariánské Lázně.

Kontakt

Stolničení online

Praktický pomocník a rádce.

© 2023 All Rights Reserved.