1.ročník

Obsah

Základní pojmy a pravidla chování na pracovišti, osobnost číšníka.

Historie pohostinství v kostce, provozovny veřejného stravování.

Hygiena a bezpečnost práce ve veřejném stravování, estetika.

Inventář na úseku obsluhy.

Povinnosti obsluhujících a příprava pracoviště.

Základní pravidla obsluhy.

Způsoby obsluhy.

Systémy obsluhy.

Různé způsoby prodeje a nabídky.

Gastronomická pravidla.

Jídelní a nápojový lístek.

Menu, pravidla pro sestavování.

Jednoduchá obsluha.

Snídaně, přesnídávky a svačiny.

Vybíráme z obsahu

Hledáte informace z předmětu potraviny a nápoje? Pak jste tu správně.
"a la menu" - výběr z nabízených menu (pevná sestava pokrmů a nápojů, host nemá možnost kombinace)

© 2022 All Rights Reserved.

"a la carte" - volný výběr pokrmů a nápojů z jídelních a nápojových lístků
"couvert" - přirážka za dochucovací prostředky, pečivo a máslo, rovněž označení pro prostření pro jednu osobu u stolu

Kontakt

Stolničení online

Praktický pomocník a rádce.

© 2022 All Rights Reserved.